Viktväktarna

Gryta med kryddig korv och fläskfilé

Nytt middagstips

Ikväll gjorde vi en jättegod korvgyta med fläskfile. Den var smakrik men ändå inte för stark. Vi tog bort champinjoner och minimajs och tog vattenkastanger istället. För oss är det mer en favorit här hemma.

En ny favorit att gilla i era middagssamlingar. Jag gillar den, mums!

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 8

√ Gryta med kryddig korv och fläskfilé

√ Mer recept från sweetwordsbymirre

Ingredienser

 • Fläskfilé 500 g
 • 120 g, 2 st kryddstark Korv 12%
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Syltlök 1 dl
 • Oliver i saltlag 1 dl, svarta
 • Paprika 2 st, röd
 • Minimajs 400 g, 1 burk
 • Champinjoner 10 st, färska
 • Inlagd gurka 50 g
 • Köttbuljong 4 dl
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2 dl
 • Vetemjöl 1 msk
 • Mejram 1 tsk

Gör Så Här

Skär korv och filé i skivor. Bryn korv i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram.

Strö över mjölet. Tillsätt syltlök, delade oliver, hackad gurka och strimlad paprika. Slå på buljong och grädde, koka ca 10 min.

Skär champinjoner och majs i mindre bitar, blanda ner och låt allt bli varmt.

Servera med ris och sallad. Tips! strö gärna över lite skivad salladslök.

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

3

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *