Indonesisk kycklinggratäng
Smaklig Måltid
Att smaka olika nya smaker och även testa andra kulturers maträtter på något vi gör på vårt vis, det älskar jag. Det här är en jättegod rätt som går hem i de flesta hem och gillar man lite smakrik mat säger jag bara nom nom !
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 10
Ingredienser
- 600 gr Kycklingbröstfilé
- Paprika 1 st, grön
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2 dl
- Vitlök 1 klyfta(or)
- Curry 2 tsk, 1-2 tsk
- Sambal oelek 1 tsk
- Mango chutney 1 dl
- Ris, okokt (fullkorn) 2 dl
Gör Så Här
Sätt ugnen på 225°. Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
Blanda matlagningsbas med pressad eller riven vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen.
Sätt in i ugn tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.
√ Indonesisk kycklinggratäng Viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
2 Comments
Ajli
Det ser smarrigt ut, jag gillar vérkligen mango chutney i mat. Mmmm. Hoppas att ni kryat på er!
sweetwordsbymirre
Det håller jag med om, blir så syrlig god smak. Du ska absolut testa. Det är på bättringsvägen, men wj bra än. Tack för du frågar ❤️🙏