Korv med ugnsrostade grönsaker och senapssås
För ett tag sedan gjorde vi ugnsrostade grönsaker med korv och senapssås till och det var verkligen jättegott. Dessutom är min karl inte så förtjust i vitkål, men han tyckte också att det var toppengott, så det här ska ni testa
SMAKLIG MÅLTID
4 portioner = Hela receptet
Personliga Points™ per portion 10
Ingredienser
- 250 g palsternacka
- 500 g rödbetor
- 1 st rödlök
- 400 g vitkål
- 250 g cocktailtomater
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk persillade
- 500 g middagskorv 9%
- 1 tsk rapsolja
Senapssås
- 2 dl matyoghurt 8%
- 1 msk grovkornig senap
- 0.5 tsk torkad dragon
- 1 tsk honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala palsternacka, dela i mindre bitar. Skala och klyfta rödbetorna i små bitar. Klyfta lök och kål i grova bitar. Blanda alla grönsaker med olja, salt, peppar och persillade och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
- Blanda ihop yoghurt, senap, dragon och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
- Skiva upp korven och stek den i olja i en panna och servera med grönsakerna och såsen.
√ Receptkälla – Korv och ugnsrostade grönsaker – viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
3 Comments
Lisa
Ser gott ut. Måste testa och göra det till familjen någon gång. Tack för receptet 🙂 Kram
Amanda Kanterfors
Detta lät ju otroligt gott och jag har inte tänkt tanken att man kan ha korv till, till ugnsrostade grönsaker, så detta ska jag göra. maten går ju så fort att få ihop då. Kan man ha spetskål istället för vitkål?
sweetwordsbymirre
Tycker jag absolut att du ska testa