Lasagne med pulled chicken
Smaklig Måltid
Det var nya smaker i en lasagne och den både kändes och är lättare än vad man är van vid. Morot är en stor bas i sammansättnningen vilket också var gott tillsammans med pulled chicken. Den här var heller inte sista gången som vi gjorde.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 10
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Ingredienser
- Margarin flytande 80% 1 tsk
- Kycklingbröstfilé 600 g
- Salt 1 tsk
- Peppar 1 tsk
- Paprikapulver 2 tsk, rökt
- Morot 2 st
- Lök 1 st, gul/gula
- BBQ-sås 1 dl
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
- Mjölk 0,5% 1 dl
- Lasagneplattor, färska 200 g
- Inlagda jalapeños 2 st, några skivor inlagda
- Ost 17% 1 dl, riven/rivet
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200°. Hetta upp margarin i en panna och bryn kyckling. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll på vatten så det täcker kycklingen. Låt småkoka på svag värme under lock 20-30 minuter.
Skala och riv morötter och lök fint. Dra isär kycklingköttet med två gafflar och blanda med hälften av BBQ-såsen. Blanda matlagningsgrädde, mjölk och resterande BBQ-sås. Häll ett tunt lager sås i botten på en ugnsfast form.
Varva därefter lasagneplattor, de rivna grönsakerna, hackade jalapeños, sås och kyckling. Avsluta med sås och toppa med ost. Gratinera ca 25-30 minuter. Lägg på folie mot slutet om lasagnen får för mycket färg.
Anteckning
Ju längre kycklingen får sjuda desto lättare blir den att dra isär. Servera gärna med en sallad.
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR