Parmesanpanerad torsk med rotfrukter
Fisk kan man panera på fler olika sätt och med olika fisksorter. Ja för att nämna några, torsk, sej, rödspätta m fl. Här delar jag med mig ett recept från viktväktarna med torsk och rotfrukter. Panerar man fisken blir den ju också krispig på ytan men mör och god på insidan. Här har du en god fest måltid att njuta av.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 10
Ingredienser
- Torsk 600 g
- Ägg 1 st
- Ströbröd (skorpmjöl) 1½ dl
- Parmesanost 1 dl
- Margarin flytande 80% 1 msk
- Morot 2 medelstora
- Palsternacka 1 medelstor
- Rotselleri 1 bit
- Purjolök 1 medelstor
- Potatis 4 st
- Rapsolja 2 tsk
- Sockerärter 2 dl
- Matlagningsyoghurt 8% 2 dl
- Skalade räkor 1 dl
- Vitlök 1 klyfta
- Dill 2 msk
Instruktioner
Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, skär purjon i bitar. Lägg rotfrukter och purjo i en långpanna och ringla över olja. Stek i ugn 200° ca 30 min. Tillaga sockerärterna enl förp och vänd ner i rotfrukterna vid servering. Rör ner dill, räkor och vitlök i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar. Blanda ströbröd och parmesan. Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin. Servera med rotfrukter och sås.
√ Parmesanpanerad torsk med rotfrukter – Viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept