Viktväktarna

Parmesanpanerad torsk med rotfrukter

Fisk kan man panera på fler olika sätt och med olika fisksorter. Ja för att nämna några, torsk, sej, rödspätta m fl. Här delar jag med mig ett recept från viktväktarna med torsk och rotfrukter. Panerar man fisken blir den ju också krispig på ytan men mör och god på insidan. Här har du en god fest måltid att njuta av.

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
10

Ingredienser

 • Torsk 600 g
 • Ägg 1 st
 • Ströbröd (skorpmjöl) 1½ dl
 • Parmesanost 1 dl
 • Margarin flytande 80% 1 msk
 • Morot 2 medelstora
 • Palsternacka 1 medelstor
 • Rotselleri 1 bit
 • Purjolök 1 medelstor
 • Potatis 4 st
 • Rapsolja 2 tsk
 • Sockerärter 2 dl
 • Matlagningsyoghurt 8% 2 dl
 • Skalade räkor 1 dl
 • Vitlök 1 klyfta
 • Dill 2 msk

Instruktioner

Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, skär purjon i bitar. Lägg rotfrukter och purjo i en långpanna och ringla över olja. Stek i ugn 200° ca 30 min. Tillaga sockerärterna enl förp och vänd ner i rotfrukterna vid servering. Rör ner dill, räkor och vitlök i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar. Blanda ströbröd och parmesan. Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin. Servera med rotfrukter och sås.

Parmesanpanerad torsk med rotfrukter – Viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *