Potatis- och köttfärsgratäng
Smaklig måltid
I kväll gjorde vi en god potatis och köttfärs-gratäng. Den var enkel och god i sina smaker. Man kan tillsätta egna smaker om man vill det. Vi tog en klick dijonsenap i såsen. Det gjorde en extra touch på rätten.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 11
Ingredienser
- Potatis 600 g
- Purjolök 1 medelstor
- Vitlök 1 klyfta
- Rapsolja 2 tsk
- Nötfärs 5% 400 g
- Färskost 11% 200 g
- Vatten 4 dl
- Mjölk 0,5% 2 dl
- Grönsaksbuljongtärning 1 st
- Paprikapulver ½ msk
- Bladpersilja 1 knippe
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200°.
Skala och koka potatis nästan klar.
Skiva purjolök. Hetta upp olja i en panna och bryn färs, purjolök och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
Blanda ost, vatten, mjölk och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och smaka av med peppar och paprikapulver.
Skiva upp potatisen och varva med färs i en ugnsfast form. Häll såsen över och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Toppa med hackad persilja.
√ Receptkälla ➜ Potatis och köttfärsgratäng
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
11 Comments
Snabela
Låter som en väldigt god och lätt rätt. Det är något som jag skulle kunna göra.
Viktväktarna har jag funderat på att gå med i, men vet dock inte om det är värt pengarna.
Elina
Vad gott det låter, och smidigt! Tack för tipset!
sweetwordsbymirre
Ha jättegott och enkelt
corkystyle
Så härligt med en lätt rätt att laga. Samtidigt som den ser väldigt god ut. Jag själv har aldrig tänkt att gå med i viktväktarna då jag haft ätstörning.
sweetwordsbymirre
Ja gott och enkelt att göra
Stegsamlarenl
Låter gott, har inte testat den men vi brukar göra liknande med rotfrukter och korv eller skinka och svamp, det är en sådan där rätt som är bra att använda överblivna rester till, inte så svårslagat och blir gott
sweetwordsbymirre
Ja det du säger påminner om ett annat recept jag har i receptbanken.
Lillan Kind
Åh det lät både gott och lättlagat. Gratäng är så gott, och man kan variera sig i det oändliga. Dijonsenap var längesen jag använde, men det kan verkligen förhöja smaken på vissa rätter. Tack för receptet!
sweetwordsbymirre
Ja jätteenkelt och gott recept
Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv
Låter gott, påminner om det jag brukar göra med färdig potatisgratäng och köttfärs med tacokrydda i.
sweetwordsbymirre
Ja det lät som samma tänk i receptet