Min Vardag,  Mirres Foto,  Sund Livsstil

Raw hälsobollar och lite vårigare

Visst ser man vårtecken

När man kollar runt på bloggar och instagram som lägger ut dagsfärska bilder på vårtecken så ser man ju att våren är på gång. De lägger ut att de redan har vårtecken som snödroppar och bar mark. Vi har fullt av grus på vägen ännu, men börjar få mer och mer barmark. På vissa ställen är det helt upptinat, vilket är skönt. Jag har inte sett några vårtecken annars, har dock inte synat heller. Kanske har det smält fram några snödroppar under snön. Jag får kolla på nästa promenad om jag ser några.

Barbie kom på posten

BQ jobbar i Västerås idag igen och han känner att han är så pass återställd. Han hostar lite lätt och är annars pigg. Bellis och jag är hemma och har sportlov. Hon fick paket på posten idag från mig där hon fått två nya Barbie. En av barbiedockorna är en Skipper som baby. Tror ni hon vart glad eller? Hon har lekt hela förmiddagen med det. Samt hon har så bra Barbie-leksaker sedan innan. Vi har köpt på till henne genom åren sedan hon väckte intresse för det. Så hon har Barbies beachhus, ambulans, campingbil, bil och flera Barbie. Så de kompisar som Bellis leker med som också älskar Barbie tycker Bellis har toppengrejer.

TIPS: Är ni sugna på en god mumsbit till kvällen som inte är alltför övermäktig då kan jag tipsa om de här goda Raw hälsobollar.

Raw hälsobollar med dadlar

En mumsbit

Godis eller den goda biten kan bli både gott och nyttigare. Här är ett recept på rawball som är extra gott till kaffet eller en mugg te.

Här har man dadlar, kakao kokos och havregryn i som gör att man får en känsla av ”chokladboll”

TESTA, de är jättegoda

Ingredienser

 • 200 g torkade mjuka dadlar
 • 0,5 dl rå kakao
 • 2 msk kokosolja
 • 0,25 tsk salt
 • 0,5 dl ev kaffe
 • 1 dl havregryn, helst grova som inte är ångade (minska lite på mängden havregryn om kaffet utesluts)
 • 0,5 dl rostad kokos (rosta kokosflingorna i torr panna tills de blir ljust gyllene)
 • 1 tsk nyponpulver (kan bytas till t ex spirulina, vetegräs, blåbärspulver etc.)

Gör Så Här

Alla ingredienser mixas ordentligt och rullas sedan tex i rostad kokos, chiafrön, kakao eller sesamfrön.

Degen ska bli klibbig medel fast och vara lätt att rulla till bollar.

Är den för lös, tillsätt extra havregryn eller kokos och om den är för fast tillsätt lite vätska, kaffe eller vatten.

Förvaras i kyl!

/ Receptkälla – Raw Hälsobollar

√ Mer från mitt hem  sweetwordsbymirre

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR

11

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

4 Comments

 • Petra

  Vitsippor ? Näää du måste mena snödroppar ? Eller.
  så härligt med bar mark ni fattas bara solen och det är så skönt att vi är inne i mars månad nu.🌸kram

 • Mamma C

  Så härligt med barmark.
  Jag själv som är över 60 lekte med Barbie när jag var liten. Sedan fick våra flickor ta över dem och det fler Barbie när de var små. Ett av våra barnbarn är Barbie fantast och har många.
  Tack för receptet.
  Carin

  • sweetwordsbymirre

   Ja Barbie är väk egentligen bästa leksaken de kan leka med. Det är ju verkligen samspel och en envögs eller två vägs kommunikation med sig själv eller med en kompis/syskon. Samt att man kan leka rollelkar och äventyr osv. Det är jättebra leksak. Varsågod, de är jättegoda

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *