Bellis,  Min Vardag,  Mina Tankar

Utmaningar och avslutad KBT

Hej

Idag har tösen och jag haft en dag tillsammans. I morgon är det pappa och tösen som får sin dag tillsammans. De ska på hockey och kolla på Leksand med farbor Peter. Jag är inte intresserad av hockey så jag vill inte haka på. Det hade jag i vilket fall som helst inte gjort nu. Det hade jag blivit tokstressad av. Jag valde att avbryta min KBT- behandling idag. Jag tycker att jag har fått de verktygen som jag behöver.

Tänker inte gå in på vad i själva behandlingen som jag känner att jag inte skulle mäkta med. Det enda jag kan säga var att hittils har det gett mig mycket verktyg. De sista tre gångerna nu i behandlingen som är kvar fick jag program på i torsdags. Moduler och övningar som ska göras kände jag triggade fram andra känslor och oro i mig. Jag tycker inte det ska blandas in i min utmattning. Plus min ångest där jag har svårt att befinna mig på offentliga platser emellanåt. Det handlade mer om dödsångest och sådant och det känner jag att det är annan slags terapi än den jag behöver.

Måste fått smuts på linsen på selfie-läget på mobilen för det blir så suddiga bilder

Utmaningar en del av framstegen

Jag utsätter mig dagligen för test där jag ska klara av vardagen med min utmattning. Jag satt exempelvis en timma bland massa folk då Bellis klippte sig igår. Salongen Bellis klipper sig på är inte liten. Det kan vara fyra stolar i gång samtidigt med frisörer som klipper. Igår var det folk som kom tidigare och väntade direkt på sin tur när nästa var klar. Bellis och jag var på stan idag för hon behöver nya jeans. Hon fick även en tröja där såklart valet var en tröja med Barbie-text på. Så söt och stolt över sina tröja. Jeansen är lite för långa då hon inte har skor. Det är bra då har hon lite längd attt växa i.

Det är verkligen Barbie som hägrar nu, ville fotas framför Barbiehuset t.o.m

Växer i kapp mamma

Hon växer så det knakar och jag inser att det är dags att rensa ur garderoben igen. Det hon hade i höstas börjar bli för kort. Man hinner inte med och det är så härligt att se. Hon blir en lång tjej, pappa är ju lång. Han är 1,85 cm lång. Jag klassas nog som kort, tror det i alla fall. Jag är 1,64 cm, tror att snittet på medel-längd är 1,67? Har jag fel? Enligt BVC,s längdskala kommer Bellis ”bli runt” 168cm. Det är ju ett stapeldiagram dem har baserat på mamman och pappans längd. Vi tror att hon kommer att bli längre än så, runt 1,70 kanske. Jag har storlek 38 i skor och hon har storlek 36, så hon kommer i kapp mig snart skulle jag tro. Vissa av mina kläder kan hon ha och jag kan ha vissa tröjor av hennes kläder.

UPDATE

Jag var tvungen att läsa och snittlängden på en kvinna är 1,66 cm och vikt 68 kg och en man är snittlängden 1,80 cm och vikt 84 kg. Källa är från SCB – Statistiska Centralbyrån.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR

13

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

 • Madde

  Hockey är inte riktigt min grej heller. Föredrar fotboll, och visst ska man älska sitt lag i nöd och lust? Då jag är blåvit supporter så är det helt klart i nöd just nu och har varit i flera år.
  Ja du vet min inställning till KBT 🙂 och de ca 15 terapueterna har inte kommit med något nytt. Det kan vara så att jag har mer kunskap än vad dom mäktar med och därför blir kränkta. 🙂 Yinyoga har gett mig så mycket däremot.
  Barn växer som bara den 🙂 De där diagrammen hur långa barn blir tror jag är så individuellt. Jag är 164, barnens pappa 176. Våra barn är 163, 167, 168 och minstingen på 171. Jag är kortas av mina syskon, där syrran är 172, och brorsan 180 tror jag.

  • sweetwordsbymirre

   Ja KBT är verkligen så individuellt hur man svarar på det. Nu skenade det iväg och jag kände att det vart fel fokus nu. Man ska ju inte triggas igång på något nytt. Ja längden blir ju så individuell och absolut det kan variera väldigt. I regel blir ju barnen längre än sina föräldrar idag, sällan det är tvärtom skulle jag tro. Man får hitta sina metoder som gör att man slappanar av och för mig är det mycket savslappning och lära mig hitta verktyg jag ska ta fram när man behöver. Fast KBT har hjäpt mig fram till nu, men att prata om dödsångest och att tänka sig in i att man själv skulle dö för att bearbeta sig vidare fram från det. Där kände jag att jag inte behövde nässla mig in i

 • Stegsamlarenl

  Tror att det är sunt att inte stressa på med kbt, det kan lätt bli för mycket som du skriver och bra att du känner efter, en sån barbietröja fast en rosa med vit text har min lilla dotter också och ja, det är hög tid för rensning och påfyllning i barnens garderober nu..Min stora dotter som fyller 15 är 1,73 och var 12 år när hon växte om mina 168 cm, nu har hon alltid varit lång för sin ålder men det är lite speciell att bli omväxt av barnen i alla fall

  • sweetwordsbymirre

   Jättesöta tröjor och blir toppenbra att det bara är en text, behöver inte bara vara en massa bilder på Barbie. Det blir lite ”barnsligare” då. Hon blev så stor i den och när hon klippt sig också. Ja barnen blir ju i regel längre än sina föräldrar idag. Ja KBT är verkligen så individuellt hur man svarar på det. NU skenade det iväg och jag kände att det vart fel fokus nu. Man ska ju inte triggas igång på något nytt.

 • Michelle

  Helt rätt. Du ska inte bli triggas av att du måste fortsätta. Har du fått det du behöver så har du. Ibland vill de gärna puscha på men då får man bara stå på sej. Även om de kan kännas jobbigt att säga nej. Kram 🥰

  • sweetwordsbymirre

   Ja det var inte mer efter mina behov utan nu skenade det iväg kände jag och det är inget behov jag har att prat om. Tack, terapeuten tyckte också att jag fått de verktug jag behövde och att jag inte behövde mer heller. Det blev bara nya bekymmer istället som skulle skapats.

 • fighterwomen09

  Vad mysigt att ni hade en mor & dotter dag igår fredag. Gick på stan & hade trevligt 😊. Fina kläder Bellis valde ut.
  Vad bra att du har kommit dit att du inte känner något mer behov av KPT längre. Håller helt med. Utmaningen är framsteg. Visa utmaningar är större än andra. Å det är i dem man växer 😊.
  Mm barn växer. Mycket känslor i det. Men det går alla föräldrar igenom.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja KBT är ju väldigt brett och att sitta och prata rakt av om sina problem det gör man ju inte längre utan man ska ju gå under deras modulprogram. Jag kände då att den var inte helt efter det jag behöver. Terapeuten var också helt enig med mig och tyckte att vi kommit dit vi skulle. Ja det går jättefort nu hur hon växer, blir en lång tjej.

  • sweetwordsbymirre

   Ja jag inte förstå hur snabbt det går. Det är ingen fara än, men byxorna vi köpte i somras, höstas börjar bli liten glipa på nertill. Hon är 150cm. Vi har köpt 146/152 eller ren 152 strl. SÅ de som är 146/152 är gränsfall nu. Men hon får ha tills det är för ”kort” får vi köpa på lite nytt nu då och då =D Jag försöker alltid köpa enkel storlekar. Vissa butiker envisas med dubbelstrl. Så hon skulle ju behöva en strl som heter 154 typ. Aha vi är lika långa då, så kul =D

 • corkystyle

  Bra att du kunde avbryta din KBT behandling då du kände att de sista gångerna skulle trigga igång känslor. Jag är bara 157cm så har känt mig kort hela livet. Önskade ibland att jag var tio centimeter längre. Kan tänka mig att bellis växer så det knakar som du skriver. Oj visste inte att han är 180cm lång. Man brukar annars säga att tjejer brås på mamman medan killar brås på pappan. Kul att få veta vad genomsnittet är för killar och tjejer.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det kändes som det vek av åt ett håll som inte jag behöver. Det jag behöver har jag fått och det känns som vi inte ska trigga i fram annat än vad det behövs. Pappa BQ är 1,85 cm så han är lång =D. Ja det där är ju så olika, min mamma är kort hon är 155cm, pappa är 1,74 cm. Jag är 164 och syrran är 1,67 Så det där är nog så individuellt. Jag är lik min bror mer till utseendet sägs det, men min syster är lik pappa. Jag är lite lik min mamma som hon såg ut som barn fram till typ tonåring. NU är vi inte lika. Jag är smal och mamma är kort och rund. Pappa är lite rund. Så där skiljer jag mig åt från dem, så det är ju väldigt olika vem man brås på.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *