Senapsrostad potatissallad
Ny favorit
Den här salladen slår faktiskt de flesta jag gjort innan då det är jättegott att blanda citron och dijonsenap till en dressing som är smakbas till potatissalladen. Du kan äta den som den är eller till något grillat eller varför inte pulled pork
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 7
Ingredienser
- Färskpotatis 800 g
- Rapsolja ½ msk
- Senap (dijon) 1 tsk
- Citron ½ st
- Honung, flytande 2 tsk
- Kapris 2 msk
- Salladsost (feta) 10% 150 g
- Flingsalt 1 tsk
- Basilika 1 kruka(or)
- Spenat, färsk 70 g
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200°. Skrubba och klyfta potatis, lägg i en plastpåse. Blanda ihop olja, senap, lite pressad citron och hälften av honungen.
Häll över potatisen tillsammans med kapris i påsen och skaka runt så att allt täcks av dressingen.
Fördela potatisen i en ugnsfast form och lägg ner hela osten. Pensla den med resterande honung och riv över citronskal.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och gyllene. Strö över flingsalt och blanda runt. Lyft över i en serveringsskål eller fat och blanda ner basilika och spenat.
/ Receptkälla Senapsrostad potatissallad
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
2 Comments
Amanda Kanterfors
Detta ska jag testa men tror du man kan hoppa över kaprisen? Jag är tveksam till om jag kommer tycka om den. Detta är dock något för mig för jag älskar potatis 😍
sweetwordsbymirre
Det tror jag du kan, det är ju ingen stor del i receptet så