Viktväktarna

Senapsrostad potatissallad

Ny favorit

Den här salladen slår faktiskt de flesta jag gjort innan då det är jättegott att blanda citron och dijonsenap till en dressing som är smakbas till potatissalladen. Du kan äta den som den är eller till något grillat eller varför inte pulled pork

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
7

Ingredienser

  • Färskpotatis 800 g
  • Rapsolja ½ msk
  • Senap (dijon) 1 tsk
  • Citron ½ st
  • Honung, flytande 2 tsk
  • Kapris 2 msk
  • Salladsost (feta) 10% 150 g
  • Flingsalt 1 tsk
  • Basilika 1 kruka(or)
  • Spenat, färsk 70 g

Gör Så Här

Sätt ugnen på 200°. Skrubba och klyfta potatis, lägg i en plastpåse. Blanda ihop olja, senap, lite pressad citron och hälften av honungen.

Häll över potatisen tillsammans med kapris i påsen och skaka runt så att allt täcks av dressingen.

Fördela potatisen i en ugnsfast form och lägg ner hela osten. Pensla den med resterande honung och riv över citronskal.

Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och gyllene. Strö över flingsalt och blanda runt. Lyft över i en serveringsskål eller fat och blanda ner basilika och spenat.

/ Receptkälla Senapsrostad potatissallad

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

1

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *