Snabbjästa frallor – Gott till helgen
Gott till frukost
En eftermiddag är det väl gott att ta en mugg te och en fralla och känna att man kan äta den med god aptit, inte sant?
Jag tycker om frallor och för mig vill jag gärna hitta alternativ som passar för mig och min mage och enlighet med kosten man äter.
Här är ett recept på frallor som går rätt snabbt att göra.
30 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 5
√ Snabbjästa frallor från viktväktarna.
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Ingredienser
- Havregryn 2 dl
- Rågkross 2 dl
- Vetekli 1 dl
- Vatten 7 dl
- Margarin 80% 50 g
- Fil, lättfil 0,5% 3 dl
- Jäst 1 pkt
- Salt 2 tsk
- Sirap ½ dl, gärna mörk
- Rågsikt 16 dl
Gör Så Här
Koka en gröt av havregryn, rågkross, vetekli och vatten. Låt koka samman ca 5 minuter, låt den svalna. Smält margarinet och blanda i filmjölk, låt det bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke, häll över filblandningen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gröt, salt, sirap och det mesta av rågsikten. Arbeta ihop till en deg som blir ganska lös.
Dela degen i 2 delar. Forma till rullar och platta till dem. Skär ut 15 trekanter och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i ugn 225° ca 10 minuter
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR