Ugnspannkaka med kalkonbacon
Min dotter älskar ugnspannkaka och det är ju en familjefavorit som man lagar till då och då. I viktväktarnas recept har man kalkonbacon istället för fläsk. Det är ingen direkt skillnad utan smakar gott i alla fall.
Ett tips till familjebordet
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 12
Ingredienser
- Kalkonbacon 200 g
- Margarin flytande 80% 2 tsk
- Mjölk 0,5% 8 dl
- Vetemjöl 4 dl
- Ägg 4 st
- Salt ½ tsk
- Morot 4 medelstora
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Klipp bacon i mindre bitar.
- Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen fem minuter.
- Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
- Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
- Servera ugnspannkakan med rivna morötter.
√ Receptkälla ➜ Ugnspannkaka – Viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
5 Comments
petra
så gott det låter med kalkonbacon i ,tack för tips:)
Marlene
Gott! Jag är galen i vanlig pannkaka och har hittat mina knep för att få enr dem i Points.
sweetwordsbymirre
Perfekt berätta gärna, det vill jag veta.
Stegsamlaren
det är gott och går att variera, vi brukar ha i pizzasaker, skinka,tomat, ost, kryddor osv..det blir riktigt gott
sweetwordsbymirre
Ja det går verkligen att variera sig och man kan ha i korv det hade vi en gång.