Kryddig kycklinggryta – Viktväktarna
Här en jättegod kycklingrätt tillsammans med fullkornsris. Det var verkligen supergott och känns som man kan äta den även måndag som en lördag. Många goda smaker och vill man ha sting i tillsätter med exempelvis även cayennepeppar. Vill man ha mildare smaker smaksätter man med örtkryddor. Tycker att det är valfritt och när vill du äta den?!
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 7
Ingredienser
- Basmatiris okokt (100% fullkorn) 2 dl
- Kycklingbröstfilé 600 g
- Rapsolja 2 tsk
- Vitlök 2 klyfta(or)
- Tomatpuré 1 msk
- Tikka masala kryddor, utan socker 1 tsk
- Ingefära 1 tsk, malen
- Gurkmeja 1 tsk
- Chilipulver ½ tsk
- Vatten 1 dl
- Fraiche 5% 2 dl
- Bladpersilja 1 knippe
Instruktioner
Koka ris enligt anvisning på förpackning. Strimla kyckling. Värm olja i en panna och stek den. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt. Toppa med hackad persilja och servera med ris.
√ Receptkälla Kryddig kycklinggryta
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
4 Comments
Michelle
Vad gott med kyckling gryta:) du ger jätte bra tips ang recept:) jag brukade äta kyckling med ris förr , typ lite indiskt mat.
sweetwordsbymirre
Ja det är jättegott, ska du absolut testa
Tess
Men mums så smarrigt 😀
sweetwordsbymirre
Ja verkligen =D